"Питах ги яденият човек жив ли е? Жив е. Значи не съм го правил на нищо. Нула истина. После на разпита ме питаха дали мога да си спомня за някакъв Иван Танев. Ни съм го виждал, ни съм го чувал".

Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно разпита, на който бе привикан.

"Танев, като цъкнеш в интернет излиза че бил някакъв, търсен с червена бюлетина от Интерпол, а в същото време бащата на този е бил министър в кабинета на Тройната коалиция и е от хората на Бойко Рашков", добави Борисов. 

"Не съм имал къщи, нито имоти. Ако го докажат, ще им я дам. Имам къща в Банкя, там ми идват на крак. Напрягат ми семейството, тревожат се децата", каза той. 

Борисов каза, че сериозно се замисля за всички набеждавания и призна, че адвокати го съветват, че има текстове в Наказателния кодекс, на които да се опре.

"Жал ми е за тях. Рашков използва една формулировка за сведения, че 2009 г. аз съм бил на крос и някой чул нещо. Но аз кросове не съм правил и ги ненавиждам. Как тогава е чул нещо, като аз на кросове никога не съм ходил? Ако кажа какво мисля за Бойко Рашков, наистина трябва да ме осъдят", каза Борисов.

"Хората им се смеят. От 2009 година човек губи памет. Има много хора, които са се пресичали в живота. Трябва ли да разбутват живота на семейните хора с подобни писания", каза той. 

"Защо не викат на разпит Спецов, защо не кажат за пурите на Узунов или онзи, който е купувал гласове?", запита Борисов.

"Ей това момиче, което го викнаха - Маги Бадер, даже не съм я виждал. Направиха я на... И ще я пита семейството къде отиваш, тя ще каже в прокуратурата, за да я питат дали е била с... Това е точно комунистически стил. Защо не питат Рашков как си е придобил тия 19 имота с имотната мафия", запита лидерът на ГЕРБ. 

"Полицаите даже направиха жест. За три дела ми влизаха един по един, по двама, по трима, на талази. Изпълняваха на Рашков указанията", добави той. 

Според него Радев е разделител на българския народ. "Да се среща с когото си иска. Белите, които направи и това, което ще се случи септември, октомври - горчиво ще се вайкаме", смята експремиерът.

Борисов се възмути за посегателството срещу докторите. "Само Мутафчийски остава да пръснат. Той излекува целия генерален щаб", каза той.

"Ако това служебно правителство остане, е идеално за нас. То виси на врата на Румен Радев и ще го потопи директно", смята лидерът на ГЕРБ.

"Не се интересувам нито от Панов, нито от Гешев. Те са независими. Аз гледам какво се случва с нашата партия", каза той.

"Виждам, че Ива Николова го преживяват тежко. Не сме всички еднакви, някои са скромни, други високи, някои с дълга коса, други с по-малко", каза той. 

Според Борисов, ако ДБ влязат в играта на Слави, ще се прекарат. 

"След нас, ще дойдат за вас. Това са тези хора. Да не кажете, че не съм ви предупреждавал. Нямам несбъднала се прогноза", каза Борисов.

Костадин Ангелов се намеси отново в брифинга и запита индиректно Стойчо Кацаров къде е проведено първото заседание на новия управителен съвет на "Пирогов": "В адвокатска кантора, свързана с Божков или къде?, запита той.
 

"Докато ме викат в полицията е добре, но да не ми посегнат накрая", обобщи лидерът на ГЕРБ.

Така е било 1944 г. - едни в Белене, едни в Скравена, едни в затвора или утрепани. Това са комунистите и това правят в момента. Цветът на обществото - професори, доктори, всичко са прочистили, припомни още той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!