Познавам семейството на Цачева, знам каква грижовна майка е. Аз към майките храня изключително чувство, това е свято нещо. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на bTV по повод изказването си, че е време Цецка Цачева да стане "майка на нацията".
"Аз реагирах с усмивка на това словосъчетания. Ще дам всичко от себе си, както всяка майкка се раздава за децата си", заяви кандидатът за президент на ГЕРБ.

Запитан кога реши, че кандидатът ще бъде именно Цачева, Борисов отвърна: "Лятото го реших и започнах да я наричам г-жо президент. Тя мислеше, че се шегувам, то всички го мислеха, но аз знаех възможностите на всички хора. Дълго време съм в политиката, за да се подвеждам по популизъм, външен вид, харизма и т.н. Трябва ни човек с тежест, който да умее да преглътне много неща".

Относно това как са се запознали с премиера, Цачева заяви: "Сдружение ГЕРБ ни събра. Преди това го познавах задочно като главен секретар, но през 2006 г. ни беше личното запознанство".

"Не помня повода, но пак казвам, че, като си прехвърлях в главата имената и хората, които биха свършили работа в президентството, избрах нея. Тя най независимият човек, с който хем сме били заедно, хем никога не се е налагало да й давам указания. Два мандата вече да омиротворяваш и да държиш баланс между партиите, е висша форма на талант", категоричен бе Борисов.

Относно това, че президентът трябва да ''скъса'' с партията, когато бъде избран, Цачева заяви: "Това, че президентът е надпартиен, не значи че къса с тезите и посланията си. Не мога да съм различна от център дясното пространство, където е позиционирана ГЕРБ. Интересите на България – това е националният интерес. Публично отрицание няма да има от мен. До момента никога не съм толерирала най-голямата парламентарна група ГЕРБ, старая се да спазвам правилата и мисля, че съм постигнала тази надпартийност в парламента".

Борисов от своя страна отвърна: "Няма да се налага да избира между народа и ГЕРБ, защото и в ГЕРБ, и в правителството интересите на България винаги са били водещи, така че на Цачева няма да й се отдаде възможност да има дилема".