ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС. Европа трябва да остане силна и обединена и да не се подава на популизма, за да има стабилност и икономически растеж. Около това се обединихме с канцлера на Германия Ангела Меркел”. Това написа премиерът Бойко Борисов н профила си във Фейсбук.
 
На Конгреса на ЕНП в Загреб двамата обсъдили добрата среда за инвестиции в България.
 

„Благодарих на големия приятел на България Манфред Вебер за днешния му призив към ЕК от името на Групата на ЕНП в ЕП за това мониторинговият механизъм върху България да отпадне”, съобщи още Борисов.
 
Двамата се обединили около мнението, че Доналд Туск е най-подходящият кандидат за следващ президент на ЕНП.
 


Премиерът поканил Себастиан Курц да дойде в България и да се увери лично как се охранява външната граница на ЕС. Двамата се поздравили за последните изборни победи в двете страни.
 


„С премиера на Румъния и председател на "Националната либерална партия" Людовик Орбан обсъдихме възможността да проведем нова четиристранна среща на високо равнище със Сърбия и Гърция. България и Румъния са ключови партньори, работим активно за задълбочаването на сътрудничеството и на двете сестрински партии ГЕРБ и НЛП“, написа още Борисов в социалната мрежа.