Премиерът Бойко Борисов направи извънреден коментар за горещата новина за Брекзит. БЛИЦ припомня, че малко по-рано днес се разбра, че вече има сделка за излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС).

"Винаги сме оптимисти в ЕС. Но докато не мине през британския парламент решението за Брекзит, не го коментирам", каза премиерът преди заседанието на Европейския съвет. 

"Ние имаме много ясно становище. Важни са Балканите, както и Северна Македония и Албания - да им бъде дадена перспектива за влизане в ЕС.

Ако не стане, това ще бъде тежък удар за народите от тези страни.

Северна Македония като население е колкото София, колкото малък европейски град.

Какъв риск е? Изведнъж показваме характер срещу тях, не съм съгласен", каза още Борисов. 

"Най-гадното е войната. Великите сили, щом така вече се възприемат, да седнат заедно и тази война да престане", каза премиерът по повод военните действия на Турция в Сирия.

"Аз няма как да изразя никаква солидарност към Анкара. Винаги сме казвали "Ефенди, благодаря", но за войната не може да очакват подкрепа. Там умират хора", отсече премиерът.

Той бе попитан дали България ще спре износа на оръжия към Анкара: "Искате да съсипем военопромишленото строене у нас ли? Така ще съсипем този бизнес отрасъл".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!