С кой лост Радев ще оправи кметствата и кой нормален ще гласува за Орешарски. Това каза председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на официалното откриване на предизборната кампания на партията за президент и вицепрезидент на Република България, цитиран от „Фокус“.
По отношение на критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова Борисов заяви: „Това ли им е мъката, че държавата заработи? За кое ще ми каже, че съжалява предишния мандат. За кое свое действие на коалицията, че събориха банките, сега стрестестовете минаха перфектно. Стабилна банкова система. На кое? Че ще им разплатим далаверите по „Белене“ и „Мариците“; За кое страдат, за кое казват, че сега е лошо, а щяло да стане като при тях добро? За тая мърлява София, където беше, с гащите и сутиените пред кметството и на „Витошка“, каза Борисов и попита още за парковете, за Борисовата градина, за НДК, за третия лъч на метрото. Според него на опозицията много им се краде и посочи, че във фискалния резерв имаме 13 млрд. лв. „Много им се иска да нападнат“, каза Борисов.

"Искам да видят дали ще се обединят пак и Радан, и Корнелия, и Карадайъ, и Първанов, само и само всички да сме слаби. Те не искат да има силни партии“, каза Борисов. По думите му са стигнали с наглостта да му приписват Пламен Орешарски. „Сложил Орешарски да вземе да дърпа гласове на кого? Кой нормален ще гласува за Орешарски? Как си я представяте тая работа?“, заяви Борисов и посочи, че не иска да го има в политиката този. „Такива щети ни нанесе. Откъде накъде?“, попита Борисов.

Той пожела на политическите им противници много успехи, на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ още по-големи успехи и въпреки всичко да се прекръстят, че българският народ няма такива президентски двойки като САЩ. „Това е голям късмет за нашата нация. Пожелавам ви успех“, заключи Борисов.