"Имам важен коментар, с който не съм съгласен и ще го кажа! Вчера за пореден път имаше изслушване в парламента за позицията ни за срещата на НАТО.

Най-важните проекти за модернизиране на българската армия са направени по време на нашето управление.

Опитът да се уплашат българите и то пак много манипулативно, че едва ли не ще ходят български войници в Украйна... не е добър.

Българските войници ще защитават само територията на България. Няма да ходят в Украйна! Това е гарантирано от нас" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на Народното събрание (НС).

"В последните месеци кешът стана като обменна валута... и вчера имаше нов опит за инсинуация, че България ще дава кеш на Украйна" - заяви той, визирайки изказване на президента Румен Радев.

"Ние винаги сме били категорично за мир", допълни Борисов и призна: "В момента вървят активни преговори това кръвопролитие да спре".

"България кеш няма да дава!", отсече той.

"В политиката влязоха много дилетанти - хора, които не разбират процесите. В момента, това, което България представя, за пари в кеш няма да дава.

Но България получава пари за старото ненужно съветско оборудване - 60 милиона към момента, а ще получи още 300 милиона. Не само не дава кеш, а получава пари за помощта си и тази помощ се оценява", отсече Борисов и подчерта, че "всички демократични държави застанахме на страната на нападнатия, а не на агресора".

"Трето - да обясня на тези незрящи в международната политика хора. Всичко, което ще влезе в декларацията, и всичко, което направим за Украйна се остойностява!  

Учители да дадем, завод да построим, в Украйна да инвестираме, на санаториум военни да вземем, всичко ще ни се плати", категоричен е Борисов.

"Да спрат да си играят със страховете на българите", призова той.

"Нека Доган и Пеевски си разменят реплики. По никакъв повод не съм говорил с Доган, не ми е работа, нямам му телефона", каза той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!