Премиерът Бойко Борисов пристигна в Стария град на Йерусалим за поклонение на Божи гроб. След това беше приет на аудиенция при Негово Божествено Блаженство Йерусалимския патриарх Теофил заедно с митрополит Антоний.

"Свещените места са общи на евреи и християни. Благодарение на дейността в продължението на годините Ерусалим успя да опази своя християнски характер, което означава, че вашата държава, вашите хора имат легитимни права върху същността на Йерусалим". Това каза патриархът на Ерусалим Теофилос Трети на среща с българският премиер Бойко Борисов в Израел. Старият град се напълни с църкви и ще запазим настоящия си културен и религиозен облик, добави още патриархът.

На рождения си ден Борисов се поклони в Божи гроб и бе приет на аудиенция при Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети (Патриарх на Светия град Ерусалим, на цяла Палестина, Сирия, Арабия и отвъд река Йордан, на Кана Галилейска и Светия Цион) Днес, за съжаление, изключително важни за предишните комунистически съветски държави са връзките между Вашингтон и Израел - всички маршрути преминавт оттук. Добре дошъл, чувствайте се като вкъщи, приветства госта си патриархът на Ерусалим.