Трябва да спазим срока за закона за енергетиката и ветото. Не виждам никакъв проблем да бъде отхвърлено в петък. Този закон е важен за плащанията.

След обнародването му във вторник, "Лукойл" ще трябва да плаща тези прословути 73 стотинки на литър. Тази дерогация дава предимство пред другите в Европа. Бензинът и дизелът трябва да са по-евтини за българите. Но българите имаме много къса памет", каза Бойко Борисов във Варна.

Попитан дали автомагистрала „Хемус” ще се дострои, лидерът на ГЕРБ отговори, че, ако партията му не бъде избрана, това няма да се случи.

„Всеки ден се пита за „Хемус“, а за похарчения половин милиард за зимно почистване? То зима нямаше. Ние като нация не се развиваме. Само се топим. За донос да се дават пари? Това е връщане на държавна сигурност и то официално. Ако бяхме го предложили ние...

Парите за „Хемус“ са похарчени, магистралата няма да бъде построена. Тези пари, които ние спестихме и оставихме“, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ попита журналистка, дали кара кола. Отговорът беше отрицателен.

„Като не карате кола, да ви направят по 10 лева бензина“, отсече той.

Магистралите

Радев откъде знае как се строят магистрали, като никога не са строители други, освен нас? Така отговори Борисов на обвинението на президента. По-рано в сряда Румен Радев заяви, че както са строили магистралите, така ще изградят и 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй” – на тъмно.

„Парламентът е взел решение е 7-и и 8-и реактор. Приветствам това, което е направило днес правителството. Сумата 500 млн. е малка, трябва да е милиард и половина и да се започне изграждането на тази мощност. Трябва да се направи отделна строителна компания, която да обслужва целия този процес – това е милиарден проект.

Той е в БЕХ, на светло, избран от правителството. Това продължава да държи България и българите на ядрената карта на Европа”, смята Борисов.

„Ако искат градовете да заприличат на държавата през последните три години, нека да не гласуват за ГЕРБ“, добави Борисов, относно предстоящите местни избори.

Той се ядоса на пореден въпрос, свързан с Мария Габриел и това дали тя е виновна за ситуацията с Шенген.

"Мария Габриел им е виновна? Представяте ли си по мое време да имаше такъв въпрос, аз да съм невинен, моя министър да е виновен", отсече лидерът на ГЕРБ и пое към залата, където ще бъдат представени кандидатите за кмет на ГЕРБ във област Варна.

„Премиерът и президентът невинни, а само един министър виновен. Денков направи всичко за Шенген. Отиде, обясни колко се стараем“, върна се на темата Борисов пред своите избиратели.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук