Въодушевени бяха много хора, защото посещението на папата е световно събитие. С посещенията на папата изчистваме негативния образ, който бяхме направили, заради събитията от миналото, за които ние нямаме никаква вина. Нямахме нито един проблем през тези три дни, затова благодаря на всички, които работиха здраво затова. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по bTV.
"Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е нещо голямо. Папа Франциск изрично каза, че трябва да се строят мостове и пътища, но това не са само магистрали, но и културната ни свързаност. Кой както иска да го разбира. Аз слушам какво говорят хората. Няма добър човек. Тук има всякакви гадове", допълни още премиерът. 

Той обясни, че думите на папата са били изкарани извън контекста и че трябва да помогнем на хората, които бягат от войната, независимо цвета на кожата и религията им, да помогнем на бедстващите и тези, които имат нужда от помощ. Борисов е категоричен, че не е водил разговори с папата за нелегалната миграция, а че идеята на думите му е просто да отворим сърцата си и да бъдем по-добри хора. 

"Посланията на папата са вечни."Щом и на него намерихме кусур, и Господ да слезе, нещо ще измислим". Обърнете внимание на посланието му за Кирил и Методий - тук трябва да бъде акцентът", заключи той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!