Такова единомислие в парламента, такова единодушно гласуване да си замине този кабинет. Това прочетох. До снощи си бяха изтеглили предложението да се гласува оставката, сутринта го внесоха пак и не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина с кабинета, за да не участва в дебатите.

Това заяви пред журналисти в Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"И питам моите некоалиционни партньори така ли се отстоява правителство? Защо бързаха да го направят, защо е това е надменно отношение", попита той.

"Чух Асен Василев, който си е сменил и зам.-шефа на Митниците и каза, че ще има само козметични промени в кабинета. Ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, няма да участваме. Без кардинални промени, включително и на Асен Василев, аз повече няма да го подкрепям", отсече Борисов.

"С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на Радев. Защо беше нужно да съсипят правителството днес? И да цъка часовник в ръцете на президента. Ако Радев не беше джентълмен, утре можеше да назначи консултациите", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Тези хора в момента играят една игра - да излезе, че ГЕРБ е виновен за това, че отиваме на избори. Видяха добре социологията, че ако са разделени двата избора - евроизборите и предсрочния вот, те на европейските избори ще катастрофират.

И затова тикат за 2 в 1. Само че трябва да излезем ние виновни. Понеже не искам да излизам виновен съм изпратих с техните дами - дамски екип. Ако намерят кардинално решение за кабинета, ще отида да се подпиша", изгаври се Борисов с лидерите на ППДБ, определяйки ги за "дами".

Няма никаква надежда, добави Борисов на въпрос има ли надежда да се случи ротацията.

"Какво да правя на преговорите. Те са един рояк лидери, войводи. А аз един четник. Няма изходът. Изходът беше приключен днес", закани се бившият премиер.

"Асен Василев вика: "Много готино правителство". Как няма да е готино - ти си узурпирал цялата власт", негодува Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук