През европейските фондове намерихме финансиране, чрез което да дадем по 500 лева на бабите и дядовците, които гледат своите внуци. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си с жители на Благоевград в зала „Скаптопара”.
По думите му българката е добра майка, но освен да гледа деца, тя иска и да работи. „Когато едно дете може да го гледа свекървата и тъщата, детето да е добре, ще има повече възможност младите да работят, а възрастните да бъдат повече ангажирани и да получават заплащане”, заяви Борисов. 

Той посочи, че ГЕРБ са за стимулирането на тридетния модел. „Не можем да обещаем, че ще Ви направим 9 милиона, като уважаемата колежка Корнелия Нинова, защото това е биологичен процес. Голям брой хора имат репродуктивни проблеми и затова взехме решение всички ин витро опити на тези двойки да бъдат финансирани от държавата”, заяви Борисов. 

Той коментира и въвеждането на мажоритарната избирателна система, като каза, че от ГЕРБ са поели като ангажимент следващите избори да бъдат проведени по този начин, тъй като 2,5 милиона хора са го поискали. „Ние ще отстояваме това в парламента”, подчерта Борисов. 

Според него две от важните теми за България са свързани с Турция и Русия. „Това са теми, които стоят пред ЕС и пред нас като външна граница”, посочи Борисов. 

Той отбеляза, че само преди дни в ЕС се е взело решение за удължаване на санкциите до 15 септември срещу Русия и по точно срещу руските граждани и фирми. „Смея да твърдя, че с Путин имаме добри, работещи и прагматични отношения. Това спомогна да имаме 40% ръст на руски туристи, ръст на стокообмен – 14 % в условия на санкции”, коментира Борисов. 

Той каза още, че по времето на управлението на БСП са били затворени проектите "Южен поток" и "Белене". „Искам да благодаря на всички Вас, че най-бедните в Европа събрахме пари и си платихме борчовете, затова че преди години се подведохме по Станишев и компания за големите шлемове и по сините идеи за американските централи”, каза още Борисов. 

По думите му заради тези неща и заради парите, които са били платени на хората около случая с КТБ, българският народ е платил над 6 млрд. в посока Вашингтон, Москва и други.

А какво сподели бившият премиер в интервю за Агенция „Ройтерс” може да видите ТУК!