В отлична форма съм, за да ми е нужна подкрепа. С радост чувам, че Добрев, след като иска да стане лидер на партия, иска да стане и министър-председател. А не да се скриеш като Орешарски". Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ в Стара Загора.

"Не сте ли чували приказката: Който нож вади - от нож умира", "Който гроб копае - сам пада в него". Българският народ има толкова много поговорки. Пред мен не стои въпросът, дали съм незаменим лидер" заяви още премиерът.

Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казвал. Не ми е даже приятно и вие да казвате. Той се е срамувал от нас. Пожелавам успех на новия му проект", коментира Борисов бъдещия политически проект на Цветанов, и допълни както се казва "Което куче ме е захапало, все е побесняло! "Който може да играе карти, приятна игра"

 "Той може да направи свой политически проект, но никога няма да напълни такава зала. В Библията се казва - Обичай врага си, не го мрази. Врагът сам ще се изяде от злобата си. Ние сме градивна партия", коментира още премиерът. 

"Виждате, че и без Цветанов е пълна залата. Нали беше негово дело - а сега вие сте партията, това е демокрация", каза още Борисов. 

Какво ме тревожи, нито обръщайте внимание на Цветанов, нито на който и да е. Ние имаме да строим още. В личен план на мен ми стига, че една 100-годишна партия, друго освен Борисов не знае. Стават и лягат с мен", коментира Борисов. Те са имали ятаци, имали са партизани, а са си издигнали един човек за враг.

"Коронавирусът е нещо, което съществува и от което всички ни е страх. Вчера от СЗО казаха вирусът е станал по-заразен, по-смъртоносен - идва втора вълна. Съседите в Турция въведоха полицейски час, в Германия - колко заразени и починали... Без да стартира германската икономика, нашите 250 заводи не могат да тръгнат. Безплатни неща няма. И ние се движим по ръба.

Усещам ги хората, че не издържат. Затова почнахме бързо да пускаме паркове, градини. Това и враговете ми го признават - с няколко месеца, с разумни усилия и дисциплина успяхме да задържим положението. После започнахме да пускаме паркове и градини през ден. Нашите опоненти казват - те са проба-грешка. Той целият свят е проба-грешка. Няма ваксина, няма лекарство.

Защо ЕС няма общ протокол - маска - задължителна, излизаш от вкъщи - валидно за цяла Европа... Българите забогатяха, тръгнаха към Гърция, Халкидики, какво ли не. А от 7 часа - опашка правят към ресторантите и плажовете".

Тази година не ме плаши. Все още имаме приходи от миналата година. Но догодина светът ще влезе в тежка рецесия. Ако аз бях в опозиция, щях да съм първият, който да каже - дайте да работим заедно, защото ако не сме единни като нация, ще свършат парите", заяви Борисов. 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!