По нареждане на премиера Бойко Борисов се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера, а по казуса ще има проверка. Това потвърдиха от Министерския съвет, цитирани от в. "Монитор". 

Какво рови багер край Седемте рилски езера ВИДЕО

В резултат вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил писмо до екоминистъра Емил Димитров - Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза".

Те ще бъдат спрени до приключване на проверката.

Преди ден в социалните мрежи се появи снимки на багер, който прави алеи в близост до рилските езера. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява.

По-рано през деня самият вицепремиер Томислав Дончев определи казуса като "грозен". "Ще го проверя със сигурност", обеща Дончев, а на въпрос дали проектът не се прави само и само да се усвоят едни пари, той реагира: "Дай боже да не е така".

Томислав Дончев: Има конкретни подозрения кой стои зад компроматите срещу Борисов

"Също грозно би било, ако по маршрута Ком - Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи", съгласи се Томислав Дончев, но и заяви, че "Слава богу това не би било възможно по билото на Стара планина".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!