Премиерът Бойко Борисов и зам.-министъра по регионалното развитие Николай Нанков продължават с инспекциите на пътища из страната. Малко по-рано той съобщи, че всички компроментирани пътища в страната се ремонтират.

Те се озоваха на Околовръстното на Пловдив. Нанков обясни, че се ремонтират 14 км един ЛОТ и 12 км след разклона на Перущица до магистралата.

Борисов отбеляза, че много се развива индустриалната зона на Марково. "Локалите на Асеновград се правят, това сме обещали на хората и го завършваме", заяви Борисов. От разговора му с Нанков стана ясно, че продължава строителството на четири лентов път от "Тракия" до пътния възел на Асеновградско.

Премиерът изтъкна, че търговете вече изцяло са електронни, затова е имало прекратяване на обществената поръчка, защото нито една фирма не е подала правилно документите.



"Това е 100% борба с корупцията, прозрачно, даваш си офертата и не само в строителството, така че фирмите да се научат да пишат документите такива каквито после ще изпълняват, така че да не искат после допълнителни пари", каза Борисов.

Министър-председателят обясни също, че се ремонтира подпорната стена на пътя Девин-Кричим. На "Струма" пък се почиства дере.

Борисов и Нанков се видяха и с областния управител на Пловдив Дани Каназирева.