Трябва да се работи за увеличаването на доходите на хората. Това подчерта министър-председателят Бойко Борисов, който се срещна с президента на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" в Сърбия Любослав Орбович и с президентите на двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Пламен Димитров и Димитър Манолов. На срещата присъстваше и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, пише Фокус.

По думите на премиера правителството вече работи и със синдикатите, и с работодателите за увеличаването на доходите на българите. "Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите", каза още Борисов.

Стана ясно, че в хода на срещата са обсъждани теми с фокус върху социалния аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани. В този контекст социалният министър Бисер Петков подчерта важността на сътрудничеството между страните на региона.

По думите на Петков в разговора са обсъдени теми, свързани и с цялостната интеграция на региона чрез развитие на свързаността между държавите - инфраструктурна, транспортна, дигитална, както и човешка свързаност, която, според Петков, би се изразила в продължаващо и засилващо се сътрудничество, както между синдикалните и работодателските организации на страните в региона, така и между държавните институции.

Социалният министър подчерта и че срещата се провежда като част от събитията около срещата на върха в София във формат ЕС - Западни Балкани. 

От своя страна президентът на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" в Сърбия Любослав Орбович заяви, че високо оценява подкрепата на България за евробъдещето на западната ни съседка.

"Чудесно е, че имаме много добра комуникация с България, оценяваме високо подкрепата ви за нашия път към ЕС. Разбираме, че инвестициите ще нарастват, че инфраструктурата ще бъде обновена и ще свърже всички държави, че ще се подобрят социалните контакти, че ще имаме едно ново бъдеще и аз вярвам, че в бъдеще всички страни ще станем част от ЕС", каза още Орбович.