"Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!", това написа във фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов, след като бе изписан от болницата, където преди два дни бе оперира.

Той обаче уточни, че нямало да е кандидатира за президент, както загатна по-рано през деня пред самата болница. "Не, няма да се кандидатирам за президент!", пише сега Борисов.

Причината за недвусмислието дойде от самото изказване на Борисов пред болницата.

БЛИЦ припомня, че на въпрос: "А вие в тази битка ще влизате ли?", той отговаря "Естествено". На уточняващия въпрос: "В президентската?" отговорът пък е  Като отиде служебното правителство, да".

Сега в поста си Борисов пише, че ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх.

Борисов обяви: Влизам в президентската битка, ако се случи това, готвят капан на Слави! ВИДЕО

"Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента", казва той. 

По думите му обаче омразата, която днес ги обединявала, върши работа за кратко. След това било необходимо да покажат своя капацитет.

Борисов разкри кой ще води преговорите днес и утре с ДБ и ИТН! ВИДЕО

"Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата", казва премиерът в оставка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!