„Да не се плашат. На Слави му се плаша аз, защото ако не ти поставят никакви условия за подкрепа на кабинета това значи, че ти готвят капан.

Пожелавам здраве на депутата Слави Трифонов“, това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който бе изписан от болницата, където претърпя операция.

Аз съм им сърбал попарата на Христо Иванов. Да съм бил умен – да съм ги записал. Но не съм бил умен – бил съм коректен. Сърбал съм попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши“, заяви Борисов.

Ето как Христо Иванов отговори на ГЕРБ и Митов

„Уважавам много Иван Костов, защото е твърд човек. Партията на Иван Костов днес подкрепят тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска призната партия от всички. 

До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно, да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята. Както видяха, блъфират с Росенец, но ние подкрепяме за Росенец, не само подкрепяме, а и внасяме“, каза още Борисов. 

„Странно ми е как „Демократична България“, уж дясна партия, са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов“, коментира Борисов.

Вчера Даниел Митов и Румен Радев си говориха толкова дълго за плана за Плана за възстановяване, а това е възможно най-доброто, което е възможно да сме го постигнали

Митов с горещ коментар за кабинета на ГЕРБ, партията на Слави и сламения човек

Нека вместо да продължават да философстват да помислят – това е прекрасен план, възможно най-добрия“, призна лидерът на ГЕРБ.

Разпоредих на здравния министър в оставка Костадин Ангелов и му се накарах, защото Симидчиев му се е обадил да се видят по-късно на четири очи за Щаба. Разпоредих на Ангелов да отиде и да говори от трибуната на Народното събрание (НС). Да бъдем коректни, за да си назначат те Щаб. Да си поемат отговорността“, допълни премиерът в оставка.

Сега кой ще носи отговорност? Не му завиждам на Слави, ако вземе мандата.

Страхливците, бъзльовците и безотговорните са тези, които няма да приемат да влачат каруцата.

Аз не съм нито гадател, нито маг дали Слави ще направи кабинет... ако не направят правителство със 165 депутати, а почнат да шикалкавят значи са бъзливци и всички вкупом ще тичат при татко Румен“, каза още Борисов.

Тошко Йорданов хвърли бомба, че ИТН може да не направи кабинет и посочи предателите в НС

„Ние подкрепяме разследването за Росенец и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души“, каза Борисов. 

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов Борисов отговори: „Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу“. 

Премиерът в оставка бе категоричен, че ако кабинетът на ГЕРБ-СДС не мине, то „днес или в петък най-късно ще върнат мандата“.

Накрая Борисов хвърли истинска бомба. „Естествено, че ще вляза в президентската битка, ако има служебен кабинет“, категорично заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!