Продължава визитата на премиера Бойко Борисов в Босна и Херцеговина. Министър– председателят ни бе посрещнат официално от министър-председателя на федерацията Денис Звиздич. Двамата проведоха среща и обсъдиха икономическото сътрудничество между двете страни и европейската интеграция на Босна.

След това министър Ивайло Московски и министърът на съобщенията и транспорта на БиХ Исмир Юско подписаха Споразумение за изменение на Спогодбата между България и Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари, с което се намаляват ограниченията по маршрутите на българските камиони. На брифинг министър-председателят на БиХ Денис Звиздич определи като изключително важно посещението на българската делегация във федерацията.

Той отново благодари, че България е една от първите признала независимостта й. Звиздич изрази надежда по време на българското европредседателство БиХ да получи дългоочаквания статут на кандидат за член на ЕС. „Сигурен съм, че премиерът Борисов и българското правителство ще ни подкрепят в този процес“, каза още Денис Звиздич.

Той специално благодари на българския президент, че разширяването на ЕС е във фокуса на предстоящото европредседателство на България. От своя страна Бойко Борисов заяви, че съдбата на Западните Балкани е в ръцете на България и напомни, че трябва страните да гледат напред, а не да се връщат назад, защото всичко може да се убие. Премиерът ни се обърна към Денис Звездич и каза, че всички държави на Балканите трябва да покажат, че са готови, умни, разумни. "Нека да си напишем домашното", добави още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!