Правителството е загубило доверието на Брюксел и прокуратурата може би трябва да се сезира заради спрените 220 млн. евро по програма ФАР. Това заяви кметът на София Бойко Борисов на Национална икономическа кръгла маса на тема: "Глобалната финансова криза и българската антикризисна стратегия". По думите му БСП явно са некадърни да управляват, но въпреки това правят заявка за втори мандат.
Бойко Борисов обясни, че стойността на ремонтите в София е 40 млн.лв., а само вчера правителството е загубило 220 млн. евро от спрените пари по европейските  фондове. "Правителството не може да си извади изводите. Като дойде следващото правителство, то ще се изправи пред факта, че бюджетът е изгребан и няма пари от фондовете", каза Борисов и попита дали не трябва прокуратурата да се самосезира по случая.
Борисов припомни, че София е подписала договор с Европейската банка за заем за строеж на метрото и запита дали София е извън България, че може да взима заеми без гаранции, а на страната й спират средствата. "Това ли е успешният премиер?", попита Борисов. С кои очи БСП прави заявка за втори мандат, възмути се още той. Борисов зададе въпроса на какво се е научил Сергей Станишев за 4 години управление. Как се губят пари ли, отговори кметът на риторичния въпрос.
Бойко Борисов отправи остри критики и към вицепремиера Меглена Плугчиева.  "Те си мислят, че като седнат на обяд с представителите от Европейския съюз и им кажат колко са готини, всичко е наред. А хората след това си пишат в докладите, че за нищо не ставаме. Ето това е селският манталитет на БСП, подчерта кметът и добави, че "манталитетът не се поправял". /БЛИЦ