В Европа няма друго правителство, което да има над 50% одобрение. Още в неделя щях да подам оставка, но от партията ме помолиха да изчакам балотажа. Не е честно нито към ГЕРБ, нито към Цецка Цачева да сме на избори, но в оставка. Ако тя спечели няма да подадем оставка. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV.
"Трябваше да помисля повече преди да заложа правителството срещу този избор. Да, грешката е моя", призна премиерът.

"Да, генерал Румен Радев на първи тур ни победи, но нека изчакаме неделята. Мисля, че тогава резултатът ще е друг", предрече Борисов и продължи: "Имам въпрос към кандидатът на БСП: "Сега новите летци ще смеят ли да летят спокойно с руски двигатели?", след като твърди, че ние сме приземили авиацията".

"Аз съм човек на години и с опит и никога не се радвам на нов началник, затова внимателно поемам грешката, която направихме на президентските избори, но нека изчакаме. Да, това, което правим не винаги е най-правилното, но полагаме усилия", заяви премиерът.

"Мислех, че строежът на магистрали, метрото и всичко, което правим е оценено добре. Явно нещо съм объркал като приоритети - съжалявам", каза Бойко Борисов.

"Все още не знам защо получихме този протестен вот на президентските избори. Ще ми бъде мъчно единствено, ако си объркаме държавата, а не ако излезем от властта. Ако Радев спечели - първо аз ще го поздравя, но нека мислим внимателно", предупреди премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!