Водим битка с агресора, която застрашава самото съществуване на украинската държава. Гражданите на Украйна са подложени на физическо унищожение. Това е варварският режим на г-н Путин. Ние ще се бием до последна капка кръв и ще защитаваме общочовешки идеали. 

Това заяви след среща с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Борисов също каза няколко думи:

"Кризисният щаб 20 дни след началото на войната още не работи както трябва. Виждате тук как посрещаме бежанците и виждате в Полша как го правят", поде той.
 
Според него дипломацията изисква да сме толерантни. 

"Лично аз съм неудовлетворен от позицията на България в момента. Шикалкавенето не ми харесва. Чухме вчера от президента да си ремонтираме самолетите в Русия", каза той.
 
"Вчера гледах в Киев моите приятели и колеги от ЕС в Киев, а нашият премиер ходи да гледа палатки. Ние обаче не сме хора на думите, а на делата", отсече Борисов. 

"Става въпрос за ценности, днес има война, не може да шикалкавиш, че ще правиш батальон, а един месец го няма. Всички наши приятели са в Киев, застанали твърдо зад Украйна. Ние поемаме ангажимент да подкрепим всичко, което посланикът пожела - от спиране на въздушното пространство, до изпращане на необходимото в Украйна. Ние сме НАТО", гордо заключи Борисов.
 
"Днес е война! Умират жени, деца, милиони бежанци. Цялото продоволствие е затруднено, ще стане криза. То кризата в България дойде преди войната, но искат да си мият ръцете с това. Не младежкият ГЕРБ е виновен, а те със спекулата си. Кой им е виновен - произвеждат ток на 50 лева, а продават на 650? Това вдигна цените на хляба и на транспорта. Кой спекулира- те или ние?", запита експремиерът.

"На фона на войната това не е тема дори. Ние като партия ще подкрепим правителството, ако внесат тези теми в парламента. Не могат вече да шикалкавят, имат още 59 депутата. Изпълнете си евроатлантическия ангажимент", завърши Борисов. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!