Ако има референдум да се вдигне ли цената на билетчето, знам какъв ще бъде изходът. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, става ясно от правителствената стенограма публикувана на сайта на Министерски съвет.
„От вчера слушам за тази цена на билетчето – 80 цента. Видяхте колко е в Гърция, 2 евро в Брюксел. Ще кажат: „Има разлика в заплатите”. Ами тук в пъти е разликата в цената на билета! Автобусите и тролейбусите са едни същи. Метрото ни е по-ново, по-хубаво и по- във всяко едно отношение. Едва ли не, ако има гратисчия да го дадем и да кажем, че това всъщност е…”, допълва Бойко Борисов.
 
„Всеки да си следи темата и да обяснява. В момента и във Франция, и в Гърция данъците растат, стачки, митинги, протести точно на тези хора, които доведоха на власт социалистите”, пояснява министър-председателят.
 
„С една дума, не винаги това, което правим, може да заслужи одобрение. Ако има референдум да се вдигне ли цената на билетчето, аз знам изходът какъв ще бъде. Но ако има и референдум „Искате ли старите „Икарус”-и”… Защото не беше толкова далече времето като станах кмет, най-младият „Икарус” в София и тролей ми бяха набори – 47-48-годишни. А сега като гледате – всичко е ново. Дотацията на държавата към София и на София към билетчетата е 90 милиона на година”, припомня Борисов.
 
„С по 90 милиона на година за градския транспорт знаете ли колко булеварди, мостове и естакади в София ще се построят и т.н., и т.н.”, казва още премиерът.
 
„Повече характер, повече здрави нерви и обяснения! Лесно е да се подведем и ние по тази тема, но резултатът е стар „Икарус” на 50 години, зимата – студено, а лятото – топло. Сега сядат хората – климатик, отопление, интернет и като намерят автобус със счупена седалка веднага това е новина. Това е новина вече! Знам колко е непопулярно, но тук кметът на София има цялата ни подкрепа за действията”, заявява Борисов.