"Спомнете си в Гърция, когато беше разрешено от банкомат да теглят само по 50 евро. Ако в един момента българите искат да теглят евро, а няма ще настане ужас. Еврозоната ни гарантира, че колкото лева имаме, то толкова и евро ще получим", заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

БЛИЦ припомня, че там министър-председателят категорично заяви, че "тази седмица всичко ще завърши по документацията за еврозоната и ще бъдат изпратени".

"Аз съм убеден европеец. Докато ние сме в управлението считам, че Европейския съвет (ЕС) и Европа са най-доброто място. Ако искаме да сме там, то ще споделяме всичко - и хубаво, и лошо. Бяхме извън ЕС и знаете какъв бе стандартът на живот у нас", заяви премиерът, който допълни, че се моли всеки ден Германия бързо да оправи икономиката си, защото голяма част от българските предприятия са свързани с германски такива.

"Знаете, че вчера СДВР пусна няколко информации, свързани с разследване на случая и задържане на лица, които са се возили в автомобила, който е предизвикал катастрофата. В момента има задържани четири лица. Те са арестувани за 24 часа", това заяви министър Младен Маринов във връзка с катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че е арестувана и приятелката на 22-годишния Кристиан Николов.

Междувременно още вчера зад решетките попадна за 24 часа и майката на Кристиян - Десилава Николова. Все още не е ясно дали и какво обвинение ще получи тя от прокуратурата. Автомобилът, с който беше причинена катастрофата се оказа собственост на нейна фирма.

В колата са пътували още двама души - млада жена и 24-годишен мъж. Последният също е задържан. По информация на БЛИЦ това е синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, а новината потвърди самият народен представител пред медията ни.

"Всички промени в Законите, които касаят пътната безопасност, бихме инициирали и подкрепили. Но те и със скутери катастрофира. Но тук трябва да се помисли за много, много по-тежка санкция за употребилите наркотици. Защото сякаш през годините те минаваха през друга категория.

Тежък, гаден, нещастен... каквото и да кажа за този инцидент е лошо. Бог да го прости. Но пак трябва да се извлекат поуки и много бързо да се променят законите", така премиерът Борисов коментира тежката катастрофа, отнела живота на Милен Цветков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 
Публикувахте от Blitz.bg в Вторник, 21 април 2020 г.