"Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае. Това българите трябва да го знаят!" Това заяви премиерът Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че той изненадващо се появи в Црънча, където присъства на демонстрациите на военните навръх празника на българската армия.  

"Днес имаме антирекорд на фона на едно одушевление - има 30 000 загинали от коронавирус за днес в Европа. Всички, които служат на първа линия трябва да се подготвят да работят още дълго време. Честит празник на всички храбри българи, дори и на тези, които стояха вкъщи и спазваха карантина - те също са храбри", каза Борисов.

Имам симпатии към войските, защото не само, че са изключително подготвени, ами и когато имахме мигранти действаха изключително адекватно", категоричен бе премиерът.

Военните от Црънча показаха на премиера военна техника от ново поколение.

"Това е бъдещето – няма пилот, няма жертви, а само материали щети. Гордеем се с такива като Вас", категоричен бе Борисов.

"Пуснахме КПП-тата, за да  пътуват хората и да няма на клъстери зараза. Но виждате идват от чужбина и сея заразата. Това поставя и въпроса как ще започне туризмът, защото представете си цял заразен хотел.

Нищо не е преминало, нищо не се знае как ще се развие. Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на карантината", допълни премиерът.

Той бе категоричен, че България е с най-либерални мерки.

"Извънредното положение ще бъде прекратено на 13 май", заяви Борисов.

"Веднага ще затворим всичко на ново, ако има нов пик. Бързо и на място ще притиснем всичко. Недисциплинирано и даже престъпно е това, което направиха тези, прибрали се от Нидерландия", предупреди премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!