Ние имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. Сиреч, дори аз да изляза и да призова, това е против устава и решението на моята партия. Ще се съберат партийците и ще ме свалят. Ние сме се борили с бившата комунистическа партия, станала БСП. Решение има. Само че те, вместо да издигнат кандидат, който аз предложих да е техен, ние да подкрепим и да не издигаме, тази "сглобка" да се превърне в група, която да управлява 4 години, но те казаха "не". 

На мен не ми харесва тази сглобка, тази дума и тя изобщо не работи в момента. Тя повече не трябва да съществува в този ѝ вид. Не подкрепям Ваня Григорова. Казал съм само, че трябва да разбираме между държавна собственост и Държавна сигурност, от което предпочитам държавна собственост. Това заяви от Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той критикува кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев, че е оставил впечатлението, че се е скрил и уплашил от дебат, след като стана ясно, че такъв между него и Григорова няма да има. 

За управлението на национално ниво Борисов коментира: "Или трябва да се направи така, че да се изпълняват ангажиментите, или няма смисъл. Или ще водим разговор и то такъв, че да гарантираме стабилно управление, или е безсмислено", категоричен беше той и добави, че не само звучи така, но "сглобката" в действителност се е разпаднала

"Щеше да е хубаво само да звучи така, а да не е, а в случая тя се е разпаднала, но не знам защо, понеже другото, което следва, е много страшно, не ни се иска да го признаем. Днес в Плевен трябваше да сме заедно с Кирил Петков или Асен Василев и те да кажат: "Подкрепяме доктора" /бел.ред. Валентин Христов/, ще работим заедно". Защото те в половината градове не са на балотаж", добави още лидерът на ГЕРБ. 

"Виждам решения на Министерски съвет, които изобщо не са съгласувани. ПП-ДБ си говорят само с ДПС. С мен и моята партия те не си говорят. Тук е въпросът, който е по-страшният. Пада правителството, отиваме на нови избори и повече няма да можем да се съберем години наред", коментира още Борисов, като добави, че за публиката трябва да се направи поне "нещо, което да е нормално".

"Щом са си намерили нови авери и навсякъде играят срещу нас, по същия начин да си приемат законите, бюджета. Така, както бяха с Корнелия Нинова в коалиция и тогава за ПП и ДБ беше приемливо. Да си преценят къде, какво и как. За да можем да направим нещо добро, трябва да има коалиция, в която преди да вземем решенията, да се разпише какво трябва да се прави, за да може поетият от мен ангажимент да се направи, а сега не мога да го направя. Или трябва да работим в коалиция, както трябва, или така на парче не може да се получи", категоричен беше лидерът на ГЕРБ, ядосан от това, че правителството е отложило строителството на АМ "Хемус", което е било сред поетите от ГЕРБ ангажименти на местно ниво. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук