По информация на Нова тв има ранени депутати при манифестацията пред Народното събрание. По първоначални данни, Христо Терзийски от ГЕРБ е пострадал. Той си тръгна от Народното събрание (НС), отказвайки да коментира. Все още не е ясно кои са сред ранените. 

"Това, което можем да видим, е че този протест показва, че гражданите не гласуваха за новосформираното мнозинство. Надявам се да се върнат към гражданския вот и да разберат защо са избрани. 

Първо, ние не сме организирали този протест. Той е спонтанна гражданска реакция. Ако има ранени хора, надявам се, че ще бъдат положени всички грижи, за да се чувстват добре", каза Лена Бориславова в кулоарите на парламента пред журналисти.  

"Аз лично не съм разговаряла с министър Рашков. Ситуацията с г-н Тошко Йорданов - той трябваше бъде безопасно изведен от тълпата.

Имате пълното право да попитате Рашков какви мерки е взел. Нашият отговор е да продължим да работим като цяло. Ако гражданите считат, че е дошъл момента да излязат на площада, ние сме с тях. 

Петков и Минчев ронят сълзи пред НС, хванаха мегафона и ето какво направиха ВИДЕО

Костадин Костадинов също коментира бурната демонстрация, която се премести пред северния вход на Народното събрание. Той също бе сред хората, които шестващите замеряха. Към него полетя пластмасова бутилка с вода, но не го уцели. 

"Ако смятате това нещо за нормално, това, което виждам тук, е защита на мафията, защита на едно чуждо управление и хора, които са платени от чужди посолства. България трябва да се освободи.

Искам да ви питам не беше ли проблем зеленият сертификат, санкциите? В този парламент няма следваща работеща конфигурация и трябва да отидем на едни избори като на референдум", каза той. 

"Надявам се достатъчно добре да се чуе и да се види - това е нивото на хората, които защитават мафиотското управление. Достатъчно красноречиво беше.

Не ме е страх. От кой да ме е страх? Те на това са научени. Симпатизанти на "Възраждане" никога не са си позволявали да посягат на народни представители. Няма нецензурни думи на нито един наш протест", допълни Костадинов. 

В този момент пред шестващите си пробиха път две линейки. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!