Премиерът Кирил Петков и бившият председател на парламента Никола Минчев излязоха с мегафон сред манифестиращите пред Народното събрание. 

"Благодаря ви, приятели! Това, което правите тук, ни дава на всички, и на мен конкретно, силата че ще се върнем отново и по-силни. Не сме се отказали. Не сме си го и помислили", каза Никола Минчев през сълзи. 

"И следващите пъти, в който съм в позицията да провеждам гласувания в сградата зад мен, няма да се страхувам какъв ще бъде изхода, а ще съм сигурен, че зад мен, метафорично и буквално, стои едно стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство", допълни той. 

"Не се страхувайте. Няма да ви предадем. Никакви сделки няма да има. Ще победим. България ще бъде различна. Благодарим ви", каза премиерът с насълзени очи. 

"Тези, които са вътре, са временно вътре. Временно вътре няма да бъдат тези отвън. Аз още имам капка надежда, че има още няколко човека, които са на кантар и се борят със страха си. Ако не ги намерим тези хора, отиваме на избори. За България би било много по-добре да няма избори. 22 закона за 12 милиарда трябва да се приемат до декември месец. Има много работа да се върши", каза Петков пред журналисти в кулоарите на НС

"България ще загуби едни 3 до 6 месеца, което е фатално по време на война. Разчитаме на смелите хора от ИТН да ги поведат. Водя разговори с всеки и няма да спра, защото България ми е много важна", каза Петков пред журналисти в кулоарите на НС", завърши той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!