Докато Кирил Петков и Никола Минчев ронеха сълзи пред манифестиращите пред Народното събрание (НС), започна да се скандира: "Тошко, излез". Малко след това депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) се отправи към демонстрацията на жълтите павета, след като негов колега от парламента му каза: "Отвън са се събрали хора и те търсят". 

Той бе посрещнат от бурни скандирания и вълна от недоволство. Към него полетяха кенчета от кола и бира, стъклени бутилки, шишета от минерална вода, шампоан и дори четка за коса. 

Йорданов така и не успя да разговаря с манифестиращите. Шестващите се опитаха да разбият полицейския кордон пред сградата на парламента, за да стигнат до него.

Той бе прибран от униформени обратно в сградата на Народното събрание. 

"Няма проблем. Хората имат право да протестират както искат", каза Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите, след като се прибра от жълтите павета. 

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев също излезе пред парламента и бе посрещнат с прегръдки и ръкостискания от шестващите. 

Малко след като заседанието в парламента бе закрито, депутатите се опитаха да напуснат сградата. Те бяха обградени от шестващите, а групата на "Възраждане" се оказа заклещена пред северния вход на сградата. 

Манифестиращите хвърлиха по Костадин Костадинов пластмасова бутилка с вода, но не успяха да го уцелят. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!