Министър-председателят Бойко Борисов отговаря на въпроси на Илиана Беновска за свободата на медиите и недопускането на „Радио К2“ на събития на Корнелия Нинова и президента Румен Радев, след церемонията по откриването на нов завод за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки в Пещера от 16-ти септември.
 
Илиана Беновска: Ще защитите ли медиите, които президентът Радев и Корнелия Нинова не пускат на свои пресконференции? 
Бойко Борисов: Аз не се бъркам на медиите по никакъв начин. Както виждате аз си излъчвам по Фейсбук, който иска да ме гледа. който не иска да не ме гледа. Давам пълна свобода.
 
Илиана Беновска: Да, но Нинова и Радев целят да създават впечатление, че медиите са пристрастни само към ГЕРБ и не отразяват БСП и Президента! За това не ги допускат до свои събития! 
Бойко Борисов: Как една партия с една група журналисти протестират заедно? Свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво отдалечени от всяка партия. Как пък една партия само допускат на протестите? Прави ли Ви впечатление?
 
Илиана Беновска: Точно затова Ви питам, Корнелия Нинова и президентът не допускат медия на свои пресконференции и събития! 
Бойко Борисов: И аз няма да допускам някои.
 
Илиана Беновска: Кого?  
Бойко Борисов: Примерно ПИК, Бивол. Ето, за да сме еднакви с Корнелия.
 
Илиана Беновска: Не говоря за тези сайтове! Корнелия Нинова и президентът Радев не допускат “Радио К2”! Защо? 
Бойко Борисов: И аз какво да направя, да отида при Корнелия и да й кажа: пусни? Стига сега! Мога единствено да ходатайствам пред него ( посочва Кирил Домусчиев), ако иска ... Да те пуснат в „Нова телевизия“ да кажеш! Но мога само да кажа “ако иска”! Иначе нямам никакво отношение!
 
Илиана Беновска: Нинова и Радев, като не допускат “Радио К2”  създават впечатление за пристрастност на медиата!