Една от най-големите заплахи за нас беше смелостта да тръгнем да изследваме възможностите, които България има като природни ресурси. За мен не е изненада, че се открива петрол и газ в териториалните води на България в Черно море, скоро започват проучванията и в други блокове. Това каза Бойко Борисов в Нови пазар, където присъства на церемонията по откриването на нов завод.
"Ще продължаваме да работим активно и да се стремим да привличаме нови инвеститори не само в тази сфера, както успяхме с политиката на поддържане на ниски данъци. Безработицата в момента е някъде под 7% и не си намират работа само онези, които не искат да търсят.

Инвеститорите в страната навсякъде страдат за работници и винаги в разговорите си с мен на първо място поставят въпроса за квалифицирана работна ръка. Затова с парите, които даваме в повече за образование и учители, се опитваме да допринесем за повишаване на квалификацията, а парите за конкурентоспособност от европейските програми дават възможност именно в тази посока да развиваме държавата", написа министър-председателят във Фейсбук.