По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП. Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура, с по 330 млн. лева сме поели ангажимент повече да даваме за учителите. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов след провеждането на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
 
„Ще продължим с подкрепата по програмата за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава“, заяви още Борисов.
 



На пресконференция вътрешният министър Валентин Радев добави по темата: „Мотивирани сме да направим така, че да вкараме всички деца в класните стаи, а не след това да преследваме престъпници. Това е първият най-важен приоритет на правителството и ние успяваме за сега да се справим. По полицейски ги преброих - над 150 човека имаше в залата, освен областните управители 33-ма бяха от МВР, сред които директори на областни дирекции на МВР, шефа на Националната полиция, главен секретар, заместник-министър, който отговаря за полицията. Във всички области работим. Имаме още много работа да свършим. Тези, които са отвън, да ги вкараме буквално за ръчичка в училищата и в предучилищната“.