Бойко Борисов нападна остро журналистката Елена Йончева в студиото на bTV. 

"Елена Йончева журналистка ли се води или... При тази свобода на медиите всички могат да потвърдят, че никога, по никакъв начин ГЕРБ не се е намесвал в работата на медиите. Няма да й се извиня, не виждам с какво съм я обидил. Тя обиди Делян Добрев, че взима пари, тя наруши добрия тон. Моята грешка в случая е, че съм я приел за политик, а тя сега говори, че съм атакувал журналистиката. Има си съд, много пъти съм се съдил с политически лидери, ще се съдим и сега. Този месец пощуряха всички. Извинявам се и на хората, че трябва и мен да ме гледат."
 
Лидерът на ГЕРБ коментира и размяната на реплики с Корнелия Нинова, която обвини Борисов, че по време на управлението му границата ни е заприличала на разграден двор, че той има личен, властови интерес и се заиграва отново с коалиции:
 
"Уважаема г-жо Нинова, сдадохме властта, а вие ми казвате, че имам личен, властови интерес, това е фрапираща неистина. Ами аз съм направил поне 20 учения на армия и полиция, като на едни от тях присъства премиерът на Англия, еврокомисари. Не знам къде е гледала за охраняването на границата ни.
 
Служебното правителство на Нинова само преди три дни отчете, че всичко е в срокове и се прави.
 
Декларативно обясних, че ДОСТ и ДПС използваха президентските избори на първия тур да си измерят електората. ДОСТ нямаше кандидат, заплю си г-жа Цачева, затова и гласуваха за нас на втория тур. Казахме публично - не ви искаме гласовете, не ни подкрепяйте, те си го направиха, защото си беше важно за тях. Сега казвам - при никакви условия няма да правим коалиция с ДОСТ и ДПС."