Премиерът Бойко Борисов отвърна на коментарите, които сам предизвика с шегата си по адрес на руския президент Владимир Путин и обясни, че тя важи и за него самия.

В началото на февруари българският министър-председател заяви, че в света има две неща, които никой не избира – родителите си и президента на Русия. Заради тези си думи Борисов получи неочаквана оферта от Москва – да стане руски гражданин, за да може да гласува за президент на Русия.

"Борисов има шанс – може да получи руско гражданство и да гласува за президент", заяви прессекретарят на руското Външно министерство Мария Захарова и заключи: "Мечтите се сбъдват".

Няколко часа по-късно българският премиер обясни, че изказването му всъщност е виц, който би могъл да важи и за Ангела Меркел и за самия него.

Борисов направи коментара си от Мюнхен, където участва в конференцията "Нови идеи за Европа".

"Поне досега с президента Путин винаги съм бил в много добри лични отношения. И много пъти сме се шегували", каза Борисов. Той допълни, че Путин би трябвало да знае, че за успешен политик като него, има много вицове. Самият Борисов също знаел вицове за себе си и често му ги разказвали, особено такива за избори. 

"Той важи този виц и за Ангела Меркел, и за мене, ако щете", допълни Борисов. Той обясни и че силно качество на политиците е да могат да се шегуват със себе си.