„А защо искате да ме понижавате?”, така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос дали е възможно кандидатът на ГЕРБ на предстоящите президентски избори да се казва Борисов. Премиерът даде интервю пред австрийската обществена телевизия O Ер Еф (ORF.at), въпросите бяха на журналиста Атанас Малеев. 

ГЕРБ все още не са обявили официално своя кандидат за президентския вот. От партията съобщиха, че това ще стане на 2 октомври. Изборите са един месец и четири дни по-късно – на 6 ноември.
 
Бойко Борисов за президентския вот: Имам готов играч, мога да го посоча още утреСпоред лидера на ГЕРБ партийната номинация за изборите все още не е ясна, защото искал да осигури на Росен Плевнелиев комфорт до края на мандата му.

Въпреки призивите на левицата самият Борисов да се включи в президентската надпревара, има силни индикации, че кандидатът на ГЕРБ ще е жена – това подсказа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Тази възможност беше потвърдена в ефира на bTV и от бившия конституционен съдия Георги Марков, който обаче отказа да назове името на кандидата, макар да съобщи, че го знае.  
 
Бойко Борисов не приема ултиматума на Корнелия НиноваБългария ще участва активно в демилитаризирането на Черно море. Според Цветанов кандидатът на ГЕРБ ще успее да спечели президентските избори още на първия тур, при това с голяма преднина.
 
Скорошно изследване на социологическата агенция „Алфа Рисърч” обаче сочи, че изходът от президентския вот ще се реши на балотажа.