Бойко Ноев се ежи на Путин, иска да дадем оръжия на Украйна

Според него всеки отказ за помощ на Украйна, включително със средства за отбрана, е колаборация или сътрудничество с агресора

Не е възможен скорошен мир между Русия и Украйна. Това заяви експертът по международна сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев пред БНТ.

"България не може да изпълни ролята на посредник за мир между Запада и Русия. Това е един мост, по който руснаците да дойдат в България. Решението за войната е ключов въпрос за всички политически сили в България", подчерта Бойко Ноев.

Не може да стоим разкрачени на Владимир Путин и Русия, не може да градим мостове, а да започнем разграждането на базата на путинизма, категоричен бе Ноев. И предупреди, че ако българското общество не преосмисли всичко това ни очакват много тежки години занапред.

Плевнелиев срази Радев и Петков и каза какво би направил за Украйна, ако сега беше президент

Според него всеки отказ за помощ на Украйна, включително със средства за отбрана е колаборация или сътрудничество с агресора. Ноев не приема колебливата позиция на България и душевните драми на премиера Кирил Петков. Играта с МиГ-овете била неудачна пропагандна история, каза Ноев и призова да се помогне на Украйна.

По думите му връщането на украинските бежанци по домовете няма скоро да се случи, защото от другата страна стои агресор, който не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Владимир Путин е изпаднал в дълбока изолация и е изгубил акъла си диктатор. Това е безсилие на руската армия - с безразборните бомбардировки е престъпление срещу човечеството и ще бъде съден, коментира Бойко Ноев.

Това, което вижда Бойко Ноев е путинизмът в действие - светът вече няма да бъде същият. Светът ще претърпи една дълбока трансформация и Путин няма да бъде играчът, който е бил досега. Светът готви депутинизация, посочи Ноев и добави, че депутинизацията ще има много сериозни отражения.