Най-голямата опасност за Европа са войната в Близкия Изток и бежанската вълна. Докато не се концентрират всички супер сили като НАТО и Русия за спирането на тази война, спокойствие няма да има. Това обяви по bTV Бриго Аспарухов.
Другите опасности са хибридната война и кибер престъпленията.
 
Русия се превърна във враг номер 1, защото анексира Крим, заяви експертът. Прави впечатление, че по време на срещата във Варшава Москва не зае никаква позиция, допълни Аспарухов. Въпреки това бяха прехвърляни редица обвинения от двете страни.
 
Специалистът е категоричен, че България трябва да спазваме правилата на НАТО и ЕС. Да пазим нашите интереси, без да нарушаваме чуждите. Според него Черно море може да бъде обявено за зона на мир и сътрудничество, но това не предполага демилитаризация.
 
Аспарухов каза, че левите сили трябва да влязат в коалиция на президентските избори. По думите му Корнелия Нинова показва голям хъс, хваща бика за рогата, предлага алтернативи, което е много важно. Сега нещата изглеждат по-добре за партията, допълни политикът. По думите му трябва да бъде размразен проектът "Белене", защото България има нужда от него.