Бързи и яростни: Бойко обяви гръмки промени, касаещи всички българи ВИДЕО

Севда ми вика „Абе, пред избори това не се говори!“. Напротив – избирателите трябва да знаят, заяви лидерът на ГЕРБ

„Това, което ГЕРБ е направил, никой не го е направил!

Колегите не разбират какво са общини! Те са София, белото винце, просекото! Трябва реална политика за демографията!“ – каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на Регионална академия „МГЕРБ за твоя регион“ в Пловдив.

„Деница Желева е тук! Искам да й кажа едно огромно „Данке!“, защото тя направи много!

От приказва трябва да стане… да го видят хората, да могат да го пипнат!“, сподели той.

Бързи и яростни

„Друго важно, което искам да се направи! И това е работа на всички вас!

Трябва да бъдем гъвкави в данъчната политика. И в такива години, които са трудни данъчната ставка да я намалим на 5%, а когато всичко е наред – връщаме на 10%. 

Гъвкави трябва да бъдем в това, за да помагаме на хората, а не всяко нещо да се политизира!

Лоша година – 5%! Разбира се може да има и по-добри предложения, но искам да изглеждаме бързи и яростни във взимането на правилните решения!“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Изповед

Борисов, който и преди това сподели огнена история от годините, в които бе пожарникар, изненадващо каза: „Искам да кажа една от грешките, които си признавам винаги и мисля, че е една от най-големите!

Ние научихме българите да карат без пари. И вижте колко интересно – когато минем в Република Северна Македония, Сърбия, Гърция, Румъния, Турция – плащаме магистрала. Влизаме в България –не плащаме нищо и се мръщим, че не са сменили мантинелите, не е поддържано.

Севда ми вика „Абе, пред избори това не се говори!“. Напротив – избирателите трябва да знаят.

Това е скъпа услуга! Трябват пари за изграждане, поддържане и т.н. 

Сиреч въвеждането на правилото – плащаш и караш! А който иска да кара по стария път, но искаш АМ „Тракия“ – плащаш повече! 

Или пък направи – една трета платена лента на магистралата и който иска да кара бързо там – да плати!

Не казвам, че това са най-добрите решения, но това трябва да стане!“.

Политически драми

„Тук трябва да бъдем по-различни от колегите, защото единственото, което чувам от тях е смяна на имената на главен прокурор, на съдии и какво ли не!

Не, че ние когато застанахме зад смяната на главния прокурор, то те не застанаха зад него. Това показва всичко. Принципност – нула!

От нас се искаше да представим правителство. ГЕРБ го желаеше, СДС го желаеше, партията го желаеше и не случайно с над 11% победихме.

В същото време партиите в парламента си демонстрираха егото зад нас. Най-лесно е да се разсърдиш на избирателите, че са те поставили назад.

Ние поехме цялата отговорност, целият риск и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. 

Искам много добре да се отбележи – месеци преди изборите ние отказахме от ГЕРБ подкрепата на ДСП и казахме, че им благодарим ,уважаваме ги, но коалиция с тях няма да правим.

Ако има следващи избори, а то ще има, то надявам се колегите от ПП-ДБ да не проявяват ехидност, когато говорят за съставяне на правителство, защото те имат едно правителство със Слави и едно с мен. Ако ни няма мен и Слави, то те нямаше да имат правителства.

Но в живота всичко се връща – може да е рано или късно. Разпадането на ДСП ги направи втори и видяхте в каква изолация изпаднаха“, каза Борисов.

Избори и съвети

„За нас тези избори трябва да бъдат последни. Повече компромиси с народа, обществото и политическата система не бива да се прави, защото ще дойде нещо по-лошо“, предупреди Борисов.

„Съветвам всички колеги – не, непоискан съвет не се дава… не, казвам го като човек с опит – не минавайте червената линия на езика, защото това, което ще си кажете сега е страшно разделение след това.

Искам дори и Делян Добрев рязко да коригират изразните средства. Трябва тези избори да са последни за следващите години.

Ние дори с „Възраждане“ имаме огромни политически различния, но седим едни до други – шегуваме се, казваме си „Добър ден!“, един нормален човешки тон.

Деница Сачева само им подхвърля „Ние сме по-големите“, но това е човешка, политическа закачка.

Чувам какви обиди се разнасят из останалите редове. Няма ден без да си говорят чудовищни неща. Заради това излизам толкова често от зала.

Призовавам за нормална кампания. Всеки човек, всеки младеж, всяка девойка… или каквото и да е то“ – пошегува се Борисов и залата избухна в смях, но той побърза да обясни, че в ГЕРБ държат на семейните ценности.

„Нашият път е в дясно. Нищо в дясно повече от нас не може да има.

Консервативно, християнско – това, което са традициите на ГЕРБ плюс строителство, дигитализация и върховенство на закона, но не такова, където да си стрелят лидерите.

Няма да правим кампания на омразата“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!