БСП и ИТН се договориха! Зарков обяви, че правосъдният министър не е...

С "Има такъв народ" се разбрахме какво ще прави следващият правосъден министър, не кой ще е, призна Крум Зарков след края на срещата между двете партии

"Днес не сме обсъждали имена. Не е ясно кой ще е следващият правосъден министър, но се разбрахме какво ще върши", това заяви Крум Зарков след срещата между "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България".

БЛИЦ припомня, че експертните групи на двете партии разговоряха в парламента по темите правосъдна реформа, борба с корупцията и външна политика. За правосъдната реформа вече имаше срещи на ИТН с "Демократична България" и с "Изправи се БГ! Ние идваме!".
  
Нинова с неочаквана идея: Иска с Манолова и Иванов заедно да...

"Няма да имаме проблем занапред. Представихме изготвените от БСП проекти, мислим, че са съгласни с повечето от тях. Срещнахме се на експертно ниво с ИТН, за да обсъдим една от ключовите теми - "Правосъдие". Считам, че днес свършихме много добра работа", добави Зарков.

"Целим да запознаем останалите парламентарни групи с цялостната политика в сектори, за да може, когато се взема решение "за" или "против" някаква политическа подкрепа, да са напълно наясно какво смята да прави "Има такъв народ" в различни сектори - какви реформи, какви институционални промени, особено в сектор "Правосъдие", посочи Радостин Василев от ИТН в началото на разговорите с левицата.

Той изрази надежда хоризонтът на това Народно събрание да е по-дълъг и правната комисия в парламента да има по-голяма възможност за законодателни действия.

БЛИЦ уточнява, че краят на срещата между ИТН и БСП идва минути, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов избухна срещи лидерът на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов и го обвини, че е взривил обстановката и тласка страната към нови избори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!