С "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) ще водим общия политически разговор за сближаване на позиции за подкрепа на правителство. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание (НС).

"Отправихме днес покана към "Демократична България" и към "Изправи се БГ! Ние идваме!" за срещи. Поканата към "Демократична България" е за петък в 14.00, поканата към другата политическа формация е за понеделник в 14.00 ч. С тях ще водим общия политически разговор по отношение на сближаване на позиции за подкрепа на правителство с мандата на "Има такъв народ", заяви още Корнелия Нинова, цитирана от Фокус.

Тя коментира и темата с персоналния състав на Министерски съвет.

"Имаме разговори с колегите, че след като приключим кръга от преговори за политики и приоритети, тогава ще бъде представен персоналния състав на Министерския съвет", каза още Корнелия Нинова.

Обрат: Ивайло Вълчев с неочаквано лоша новина за кабинета на ИТН!

Корнелия Нинова посочи, че имена за министри и премиер не са обсъждали с "Има такъв народ" (ИТН).

Проданов призна за изненадващ детайл в преговорите на БСП с ИТН, а премиерът на Слави...

Тя посочи, че БСП имат колективно решение на Националния съвет, че тези разговори трябва да приключат със споразумение за подкрепа, което да дава гаранции, че това, което е заложено, ще се изпълни.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес ДБ и ИБГНИ се сдушиха след обща среща в НС и разпоредиха на ИТН кои министри да назначи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!