За нас е важно българите, живеещи в чужбина, да запазят правата си и да могат да гласуват. Това заявиха от БСП на извънредна пресконференция.

Ролята на служебното правителство не е да осигури спокойствие на следващото правителство. То може да предлага промени, да прави структурни промени и други от гледна точка на целия ресурс, с който разполага, поясниха от червената партия.

Не е работа на служебен кабинет да осигури спокойствие на следващото правителство или да прави промени в изборното законодателство. Затова ги приветстваме за отмяната на спорния законопроект, поясни Кристиан Вигенин.

И ние имаме претенции към служебното правителство. Ние не сме ги назначавали и не носим отговорност вместо тях, заявиха още червените поддръжници.

По изборното законодателство предстои широко обществено обсъждане и е нужна много сериозна формулировка, която да гарантира, че ще бъдат запазени правата на българите в чужбина да гласуват, а от друга страна да гарантират, че няма да има намеса на чужди държави, добави той.

За нас е важно партньорство между ГЕРБ и Патриотите да не се отрази негативно върху реномето на България в ЕС, поясни Вигенин, попитан как оценява евентуално бъдещо правителство между двете партии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!