"Около нас са колегите от Столична община. Събираме ви за поредното скандално решение, което ще бъде гласувано, касаещо изграждането на третата фаза за преработка на битовите отпадъци в т.нар. инсталация на ТЕЦ София", заяви на брифинг в парламента Калоян Паргов от БСП, предаде репортер на БЛИЦ.

"Няма да подкрепим поредната недомислица на ГЕРБ. Мястото, което е избрано да бъде изградена инсталацията, според нас не е правилно от гледна точка на екологията. Ние заехме позиция и тя е тази инсталация да бъде изградена до завода за обработка на отпадъци. Има технологично решение, което ще оскъпи проекта, но няма да се притесняваме за транспортните разходи и екологията", категоричен бе Паргов.

"Този заем ще доведе до фалит на дружеството Топлофикация. Имаме над 700 милиона задължения и скоро ще се стигне до там, че няма да може да се плащат и заплати.

Едното решение е да отложим точката и да преразгледаме финансовия проект. Ако не са съгласни с това, то нека Българският енергиен холдинг да опрости част от дълговете, защото ще бъдат плащани от софиянци", завърши Паргов.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!