Нека стане ясна причината за ареста на Юрий Борисов - текат всякакви спекулации и могат да бъдат използвани в предизборната кампания. Това каза председателят на Градския съвет на БСП София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов във връзка с ареста на Юрий Борисов, цитиран от „Фокус“.
 
Паргов посочи, че е разбрал за него преди час. "Нямам информация с какви мотиви е задържан г-н Борисов. Надявам се, част по-скоро компенетните органи да осветлят повече светлина по случая и какви са мотивите.
 
Все пак в навечерието на празника на русофилите на Копринка на 14 септември, пък и днешната дата някак си започна отново да буди спекулации в обществото защо на 9 септември. Някои дори казаха "Връща ли се фашизмът?", допълни още Паргов.
 
"Нека все пак да стане ясно от компетентните органи каква е причината за този арест, защото все пак е притеснително", допълни още Паргов.
 
Той посочи, че Юрий Борисов е бил дългогодишен член на партията, както и на националните ръководства. "В последните 15 години е по-познат в житието и битието си на активен участник в русофилското движение и неговото ръководство", обясни още Паргов.
 
На въпрос дали са разпитвани членове на БСП, Паргов поясни, че доколкото е разбрал са разпитвани членове на ръководството на "Русофили".
 
"Сега това е много тежко обвинение. За него трябва да има сериозни доказателства, които са свързани с устоите на държавата и с националната сигурност, затова трябва да бъде дадена час по-скоро светлина.
 
В момента текат всякакви спекулации, оттук нататък в една или друга степен използвано включително подозирам и в политическата кампания на местните избори, особено в София", заяви още Паргов във връзка с информацията, че Борисов е арестуван за шпионаж.