„Нека тези, които коментират действията на „БСП за България“, преди да говорят, да се запознаят с фактите“, това се казва в позиция на БСП относно „инсинуации по предложеното от партията видеонаблюдение на изборния процес по време на предстоящия парламентарен вот“.

По повод твърденията, че БСП не е изпълнила обещанието си да предложи видеонаблюдение на секционните избирателни комисии, партията категорично припомня:

„На 21 януари, преди седмица, Парламентарната група на БСП внесе в Народното събрание проект на Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс. 

Предложение на БСП е в параграф 18-ти да се създаде нов член, който гласи, че във всяка избирателна секция се осигурява излъчване онлайн в интернет на преброяването на гласовете, чрез инсталирани в секцията камери за видеонаблюдение. Камерите трябва и да записват, а записите ще се предават с останалите изборни книжа. Това е видеонаблюдение и то е предложено навреме там, където му е мястото - в Изборния кодекс. 

Нека тези, които коментират действията на парламентарната група на „БСП за България“, преди да говорят, да се запознаят с фактите“, призовават от БСП.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова заяви, че „единствени ние предложихме вариант за гласуване на карантинираните лица въпреки гръмките заявления на останалите партии“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!