Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че нейната парламентарна група внася предложение за свикване на извънредно заседание на парламента по протестите в енергийния бранш.

Тя отново настоя за отсрочване на плановете за справедлив преход.

"Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, вкарва се допълнително напрежение, заради което предприемаме конкретни стъпки за решаване на кризата”.

Днес Борисов отново в типичен стил, стоейки отстрани, дава съвети и критикува ПП-ДБ, но нека не забравяме, че ГЕРБ държат ключа към решаване на кризата, защото с гласовете на ГЕРБ минават всички решения, предложени от ПП-ДБ.

Днес внасяме искане до Росен Желязков да свика извънредно заседание на НС. Ако ГЕРБ и Борисов са с чисти намерения да решат кризата и да спасят българската енергетика, да подкрепят нашето предложение от петък".

Предложението на БСП, "Възраждане" и ИТН е да бъде отложено до края на октомври изпращането на териториалните планове за справедлив преход на Европейската комисия.

Относно промените в Конституцията, касаещи службите, лидерът на БСП коментира, че вече "има договорка между ГЕРБ и президента Радев" службите да не се пипат, и те да бъдат назначавани както досега - с одобрение от страна на президента.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук