Националният съвет на БСП прие бюджета на партията до края на годината.  За първи път в БСП се създава Фонд за политически инициативи.
"Целта е да стимулираме активност, иновативност в местните структури. Те да поемат инициативата с интересни предложения, важни на местно ниво и да получат  финансиране от централата за тяхната реализация", представи идеята лидерът на партията Корнелия Нинова.

Осем пъти се увеличава сумата за образование на младите кадри, с акцент професионалната им и партийна подготовка за местна, законодателна и изпълнителна власт.

Миналата година, по искане на председателя на БСП, бяха увеличени двойно средствата за структурите по места. Сега отново бе гласувано тяхното увеличение, като по този начин се цели по-доброто им функциониране. "Организациите ни са най-важни, те са близко до хората и трябва да подпомогнем тяхната дейност", аргументира се Нинова.

Парламентарната група ще дари повече средства в сравнение с миналата година, които се използват за подпомагане на благотворителни инициативи, както и на крайно нуждаещи се.