Днес Народното събрание гласува състава на постоянните парламентарни комисии. От парламентарната група на „БСП за България“ бяха избрани шестима председатели.

Председател на Комисията по образованието и науката ще бъде Ирена Анастасова. Комисията по отбрана ще оглавява Атанас Зафиров, а Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта - Иван Ченчев. Тримата бяха председатели на съответните комисии и в 46-ия парламент.

Председатели на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Комисията по околната среда и водите и Комисията по транспорт и съобщения ще бъдат съответно Драгомир Стойнев, Манол Генов и Борислав Гуцанов. За ротационен председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения от парламентарната група на левицата бе избран Филип Попов.

„БСП за България“ ще има и десет заместник-председатели на постоянни парламентарни комисии: проф. Румен Гечев на Комисията по бюджет и финанси, Филип Попов на Комисията по конституционни и правни въпроси, Петър Кънев на Комисията по икономическа политика и иновации, Бойко Клечков на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Мая Димитрова на Комисията по труда, социалната и демографската политика, проф. Георги Михайлов на Комисията по здравеопазването, Благовест Кирилов на Комисията по електронно управление и информационни технологии, Александър Симов на Комисията по културата и медиите, Иван Петков на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите и Вяра Емилова на Комисията по туризъм.