Внасяме искане с настояване КПКОНПИ да се сезира и да провери публикациите в медиите по отношение на апартаментите на Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и вече бившият народен представител Антон Тодоров. Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на БСП Филип Попов, предаде „Фокус“.

„Искането до КПКОНПИ е свързано с това, че за сигнал се считат и медийни публикации по отношение на корупция или конфликт на интереси. Такива публикации имаше по отношение на финансовия министър Владислав Горанов“, посочи той. „Комисията да провери какво е основанието за придобиването на апартаментите им. Имат ли, нямат ли наем“, коментира Филип Попов.

„Публикации имаше и в централни медии и телевизии", уточни той. Попитан, ако излезе, че това е фалшива новина как ще процедира БСП, Попов посочи: „Искаме Комисията да провери фалшива новина ли е или не. Такъв е законът. Така са го написали управляващите от ГЕРБ. Нека да се сезират и да проверят за какво иде реч“. „Обвиненията, които съществуват в медиите са сериозни, по отношение на корупция и конфликт на интереси. Работа на Комисията е да провери“, заяви депутатът. „Това е сигнал, а не обвинение. Не е нещо преднамерено. Нека се провери сигналът“, каза още Филип Попов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!