Депутатите в комисията по отбрана решават дали България да изпрати стара техника от складовете на МВР на Украйна. Предложението страната ни да изпрати на Киев над 100 бронетранспортьори е на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Ресорната комисия ще решава и за настояването на БСП всеки пакет военна помощ за Украйна да се одобрява не от Министерския съвет, а от Народното събрание (НС).

В парламента депутатите също така ще обсъдят удължаване на мандата на временния управител на НЗОК.

Това се налага, защото все още не може да бъде избран нов управител, а в Закона за здравното осигуряване има времево ограничение за избора на управител на здравната каса. Процедурата започна отначало в края на миналата седмица.

Тогава кандидатът на ГЕРБ-СДС Иванка Динева се отказа от състезанието.

Сега от ПП-ДБ издигнаха номинацията на Станимир Михайлов за управител на Здравната каса.

Освен това днес граждани излизат на протест пред президентството. Причината - изказвания на Румен Радев на тема войната в Украйна.

Протестиращите ще настояват за импийчмънт на държавния глава. Миналата седмица в свое изказване Радев заяви, че Украйна сама води войната, а думите му предизвикаха остри обществени реакции.

Вчера държавният глава коментира, че всеки има право да протестира, важното било недоволството да води до някакъв резултат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук