Общинските съветници от БСП поискаха кметът Бойко Борисов да се оттегли от поста си. Основната причина за това е кризата с боклука, която настъпи след като фирма “Новера” отказа за чисти 19 района на столицата, защото не са й изплатени дължимите по договор суми.
Според червените откакто Борисов е на власт в града има цирк. Те дори доведоха пред общината чистачи от ромски произход, които нахвърляха пред стълбите на сградата черни найлонови торби с боклук, в които има забоден по един червен гербер. За съжаление няма законов лост да отстраним кмета от поста, защото той се избира пряко от хората и ако не се оттели сам, нищо не може да се направи, обясни съветничката от БСП Гергана Алексиева.
Пред общината пък стана разправия между левите съветници и тези от партията на Бойко Борисов – ГЕРБ. По време на изявлението на социалистите, от сградата на общината излязоха колегите им от ГЕРБ и двете групи влязоха в спор. Общинските съветници от БСП обвиняват кмета Бойко Борисов, че са разрбали за свикването на извънредната сесия на общинския съвет утре заради боклука от телевизионна изява на кмета./БЛИЦ