Досегашният началник на митническите мобилни групи Иван Борисов е преназначен в дирекция “Митнически режим и процедури”, съобщиха от Агенция "Митници". До няколко дни ще бъде назначен и нов директор на митническите мобилни групи.
Отива си и досегашният директор на дирекция “Митническо разузнаване и разследване” Румен Данев. Директорът на агенция “Митници” Христо Кулишев е предложил на Данев преназначение в отдел „Правно-нормативно обслужване” като главен юрисконсулт или, ако не е съгласен, да подаде молба за напускане. Данев е отказал преназначаване и е подал молба да ползва полагаемия му се платен годишен отпуск, след което ще подаде молба за освобождаване.

Дотогава Данев ще бъде заместван от Маргарита Евтимова, началник-отдел „Митническо разследване и разузнаване – наркотици, оръжие и прекурсори”.

Юлия Йорданова, досегашен началник-отдел "Митническо разузнаване и разследване" към Регионална митническа дирекция - София е новият началник на Митница - София. Тя заема мястото на Ваня Клифова, която с нейно съгласие бе преназначена в Националния учебен център. /Медиапул